Trelænget idyl ved strandkanten

Ejerne købte et sommerhus alene på grund af beliggenheden, og planen var hele tiden at bygge nyt. De havde forestillet sig at bygge et moderne sommerhus, men faldt imidlertid for det oprindelige sommerhus’ stil. Så i stedet for at gå fuld moderne valgte de at få tegnet et nyt trelænget hus i stil med det gamle, men med en kraftig opgradering i forhold til nutidens komfort. 

Sommerhus: Nybyggeri i stil med badehotel

Ejerne til et lille rødt sommerhus blev oprindeligt mere forelsket i beliggenheden end i selve huset, for det lå med udsigt til vandet på allerførste parket. Husets stand var så ringe, at de vidste, de skulle bygge nyt. Mens de fandt frem til, hvordan deres nye sommerhus skulle være, tog de den første sommer i huset, som det var. 

Trelænget hus i gammeldags stil

De forestillede sig, at deres nye sommerhus skulle være tip-top-moderne i råt beton med store vinduespartier fra gulv til loft, og vi gik så småt i gang på tegnebrættet. Men de endte med at blive så glade for stilen i det lille røde sommerhus, at de ændrede kurs og i stedet bestilte et spritnyt hus i netop denne stil. Det gamle lille hus blev revet ned til grunden, et nyt fundament blev lagt, og et nyt trelænget hus blev rejst i stedet.

Rødt gammelt træhus ved Odder
Ejerne købte dette lille sommerhus på grund af beliggenheden. Egentlig ville de bygge helt nyt, men de endte med at genopføre et helt nyt hus i samme stil, blot i større format og i fremtidssikret byggeri.
RockZero som det ser ud i byggeprocessen i arkitekttegnet lavenergihus. Designhus fra BOZEL - når typehuse ikke er nok.
Rockzero® som det ser ud i byggeprocessen , hvor du kan se de flere lag ROCKWOOL mellem stolperne og med træ monteret i de kommende åbninger. Her er billedet taget indefra.

Moderne lavenergihus uden kuldebroer

Udefra set ligner huset stadig – eller igen – et klassisk ældre sommerhus, men det er reelt et supermoderne lavenergihus med isolering og alt, hvad man kan ønske sig af nutidig komfort. 

For eksempel er huset bygget op af Rockzero®, som både sikrer de højeste standarder inden for energieffektivitet samt varmeisolering og en hurtig byggeproces. Rockzero® sikrer desuden, at der slet ingen kuldebroer er.

 

Det er bare en anden måde at bygge helt nyt på…