Forside / Energisystemer / LivingBetter

LIVINGBETTER

LivingBetter som står bag udviklingen af Ventilationsvinduet som sammen med IKMs udsugsvarmepumpeteknologi,

genvinder varme fra almindelig udluftning og skaber bedre indeklima.

SÅDAN FUNGERER LIVINGBETTERS KOMPLETTE LØSNING

  • Al ventilation, varmt brugsvand og boligopvarmning produceres af en IKM RX udsugsvarmepumpe.
  • Udsug sker fra køkken, bad og bryggers til RX varmepumpen, som omdanner energien i den udsugede luft til varmt vand og boligopvarmning.
  • Al lufttilførsel sker gennem Ventilationsvinduer.
  • Udsugningsvarmepumpen sikrer ventilation i boligen
    – 24 timer i døgnet – for opfyldelse af bygnings-reglementets krav om grundventilation og øget luftskifte.

Billigere end fjernvarme

Bozel Living er med til at udvikle et nyt boligområde ved Tørring. Der er fjernvarme i området, men den blev fravalgt, da den viste sig at være dyrere for husene i området på grund af det faste gebyr for tilslutning til fjernvarmenettet. I stedet valgte man en smart løsning fra Living Better, der ved hjælp af specielle ventilationsvinduer og moderne udsugsvarmepumper skaber lavenergi genvindingsvarme.

De nyopførte rækkehuse har ekstra højt til loftet, da der ikke skulle føres rør ind til ventilationen. I stedet er der tre ventilationsvinduer i hvert hus, der sørger for konstant tilstrømning af forvarmet, frisk luft. I teknikskabet står en højeffektiv udsugsvarmepumpe, som udnytter energien i afkastluften til både gulvvarme og varmt vand. Deltagerne fik både vinduer, varmepumpe og indretningen at se i de unikke omgivel-ser. Efter rundturen diskuterede man politiske udfordringer i bygningsreg-lementet, energipriser og kommende projekter, hvor LivingBetter bliver tænkt ind.

Vi er meget glade for at få lov at vise gårdhave-husene i Gudenåparken frem. Her kan I se LivingBetter i brug, få svar på spørgsmål og lytte til Levebygs erfaringer med det,
Peter L. Clausen
adm. direktør i LivingBetter A/S​

Vores mest bæredygtige villa bruger også LivingBetter

Hvis du ønsker at bygge et hus med topkarakter på verdens mest strenge ordning for bæredygtighed, skal du have dokumentation for hver eneste bunke jord og pakke med skruer. Denne proces tager lang tid, da de fleste byggematerialer ikke har papirerne helt i orden. Derfor var den veldokumenterede energi- og indeklimaløsning Living Better et oplagt valg.