Forside / BOZEL huse / FællesskaberGudenåparken

Gudenåparken

Med boligområdet Gudenåparken i Tørring har I et boligområde, hvor indehaver af CoastZone Brian Christiansen tænker stort og fremadrettet. For ham betyder bæredygtighed alt, men kun når det giver mening, og specielt bæredygtighed i livet betyder meget for ham. Initiativer som smart-teknologi i hjemmet, leveringsaftaler med de lokale dagligvarebutikker og optimal udnyttelse af energi og varme, er blot nogle af de ting, der er integreret i Gudenåparken.

Brians vision

Fremtidens beboelse kræver nytænkning og innovation. Hvis I oven i hatten tænker klima, økonomi og mest af alt mere tid med familien ind i ligningen, har I et godt bud på, hvordan det optimale hjem ser ud anno 2024, hvor bæredygtighed er et gennemgående tema.

Med boligområdet Gudenåparken i Tørring har I et bæredygtigt boligområde, hvor indehaver af CoastZone Brian Christiansen tænker stort og fremadrettet. For ham betyder bæredygtighed alt, men kun når det giver mening, og specielt bæredygtighed i livet betyder meget for ham. Initiativer som smart-teknologi i hjemmet, leveringsaftaler med de lokale dagligvarebutikker og optimal udnyttelse af energi og varme, er blot nogle af de ting, der er integreret i Gudenåparken. 

Gennem en række forskellige initiativer, der giver mening for parken, er den med til at sende et klart signal om at aftrykket på miljøet og klimaet skal tages seriøst.

Brian Christensen

Indholdsfortegnelse

Grøn & personlig energi

Hos Gudenåparken er det ikke kun den grønne energi, der er i fokus. Det er også den personlige energi, hvor jeres hjem og boligområde er med til at frigøre mere energi og tid, der tilsammen gør parken til et unikt og innoverende sted at bo. Med Brian Christiansens vision for parken, ”Lev og leg livet let”, skal familien og børnenes leg styrkes og fremmes. Der er rig mulighed for at boltre sig i parkens skov, på bålpladsen og træningsområde og ikke mindst slænge sig på badestranden, og I er ikke længere væk fra jeres hus, end I kan se til det. Alligevel får I følelsen af friluftsliv og åben himmel, når der leges på tarzanbanen eller der laves mad over åben ild. Der skal være plads til samvær og afslapning, selv i en travl hverdag, så parkens beboere kan med lethed tilgå både urørt natur, gode fritidsaktiviteter og ikke mindst motionsmuligheder, alt sammen indenfor de trygge rammer i Gudenåparken.

Fællesskabets centrale rolle

Fællesskabet har en central rolle at spille for Gudenåparken. Med et væld af aktiviteter og fællesarealer tilgængelig for alle parkens beboere, kan I både bruge den ekstra tid sammen med familien og sammen med jeres naboer, for pasning af fællesområder og fælleshus tager parkens vicevært kyndig hånd om.

Som Brian Christiansen fremhæver, er dette i høj grad med til at frigøre mere tid til familien og naboerne, så I i stedet for at bruge tiden på at klippe hæk eller slå en alt for stor græsplæne, kan bruge tiden ved badesøen, i Kreativ huset, i fitness eller ved bålstedet, hvor I sammen kan nyde et glas vin, mens børnene leger i Skoven, helt fri for bekymringer om at hækken ikke er klippet. Fælleskøkkenet i Fælleshuset skal også fremhæves her, da beboerne her har mulighed for at være sammen om at lave mad til fællesspisning. I det moderne køkken er der plads til at I kan udfolde jeres kulinariske kundskaber i fællesskab, samtidig med at I bruger tid med hinanden. Alt dette gør at beboerne har så meget tid som muligt til at lege og leve.

Fremtidens boligområde

Gudenåparken er et bud på fremtidens boligområde, hvor I får mere for meget mindre, og I får ovenikøbet endnu mere tid sammen med familien og det der virkelig betyder noget. Med energi for livet, et velfunderet fællesskab og fokus på et bæredygtigt hjem, taler Gudenåparken til dem der tænker på fremtiden; en fremtid hvor den personlige energi harmonerer med bæredygtighed, og hvor fællesskab, leg og afslapning bliver centrale elementer i hverdagen. Denne værdi lægger Brian Christiansen selv stor vægt på, og han og familien har allerede lagt beslag på en byggegrund i det nye boligområde.

Lev & Leg

Gudenåparken er stedet hvor husdrømmen bliver til virkelighed, hvor der er plads og tid til at leve, uden stress i hverdag og weekend fordi huset skal males eller hækken skal klippes. Det har været vores mission med skabelsen af Gudenåparken – en ny måde at bo og leve på, hvor I kan bruge tid på lige netop det, I elsker. Helt enkelt: Lev og leg livet let!

Her er der tid til en dejlig sommerdag i haven med afslapning og livsglæde, hvor børnene spiller bold i haven eller i parken. Familie og venner kan bruge en lys sommeraften ved søen, omkring et bålfad, og nyde snobrød eller et køligt glas rosé. Haven og fællesarealerne bliver passet og plejet af områdets gartnerteam. Det gør jeres tid til fritid, som I kan bruge på det, I vil.

Områdets huse er designet på baggrund af principper om lav vedligeholdelse, og derfor kan I bruge jeres tid på familie og venner. Gudenåparken er et særligt fællesskab, hvor der er plads til folk fra alle stadier i livet – fra den nystiftede familie, som vil have et godt sted for børnene at vokse op, til forældreparret der har set børnene flyve fra reden, og nu vil have et sted, der passer til deres egne behov.

Vores mission med skabelsen af Gudenåparken har været, at skabe en ny måde at bo og leve på – en som giver tid og plads til at lege

Pendlerafstand med mange muligheder

Med motorvejen lige til Tørring er byen placeret centralt i forhold til et væld af arbejdspladser. På blot ½ times kørsel når I byer som Silkeborg, Herning, Skanderborg, Fredericia, Kolding, Billund og Middelfart, på kun 40 minutter Aarhus, og på 1 time Odense og Esbjerg. 

Med denne afstand har I adgang til arbejdspladser i flere forskellige brancher, ligesom store globale virksomheder som LEGO, Siemens og Bestseller også kan nås på denne tid. Hvis I vil helt til hovedstaden, er I på Rådhuspladsen på 2 timer og 15 minutter, så storbylivet eller den forlængede weekend er aldrig længere væk, end I kan køre til det på overskuelig tid.

Kortet viser ca. afstande fra centrum af Tørring

Cykelafstand fra Gudenåparken

Daginstitution: 1,4 km

Skole: 1,3 km

Gymnasium: 1,5 km

Svømmehal 1,2 km

Fitness 1,2 km 

Bibliotek 1,2 km

SuperBrugsen 1,8 km

Netto 1,2 km

Gudenåen 50 m

Åens udspring 8,2 km 

Bo tæt på by, skov og natur

Gudenåparken ligger ved Gudenåen i et fantastisk område med urørt natur i baghaven. Der er let adgang til alt man kunne tænke sig. Boligområdet ligger lige op af Tørring by, forbundet direkte med cykelsti og med korte afstande til hverdagens gøremål. I byen er der gode indkøbsmuligheder på torvet, som netop nu renoveres til et aktivt og levende samlingssted. Tørring byder på en komplet pakke af uddannelse, med kun 1300 meter til en velfungerende skole fra 0-10. klasse, en af de få skoler i landet, som tilbyder en musiktalentlinje. I byen findes også en vuggestue, et børnehus og Tørring gymnasium, som er præmieret for sit lærerengagement. Byen er derfor et oplagt sted for en børnefamilie at slå sig ned.

Tørring Idrætsforening tilbyder alle almindelige former for idræt for alle aldersgrupper, og nogle mere specifikke som løbeklubber, Crossfit og Triathlon klubben, som har en af Danmarks støwrste ungdomsafdelinger. Området omkring byen byder også på gode muligheder for aktivt udeliv, med afmærkede løbe- og vandreruter, åbent landskab og skove. I det lokale sportscenter Gudenåcentret findes et væld af faciliteter til sport: En svømmehal, spinninglokaler, skydebaner, et fitnesscenter og endda en fysioterapiklinik. I centret findes også et døgnåbent bibliotek og kontor til landbetjenten.

Butikkerne i Tørring garanterer gode muligheder for indkøb, og med det brede udvalg kan du finde alt hvad du skal bruge lokalt. Blandt byens butikker er den største SuperBrugsen, med en kæmpe delikatesse og en indbydende vinafdeling, alt sammen styret af en passioneret uddeler. Muligheden for dagligvarehandel er også styrket af de tre lavprisbutikker.

Gudenåparken er til jer der søger en nem, spændende og bæredygtig bolig at bo i. Parken er skitseret som en moderne landsby, hvor boligerne ligger i små klynger omkring det centrale torv og hyggelige grønne haverum, som alt sammen er med til at skabe rammen om jeres fremtidige bolig, der gør livet lettere og enklere for jer. Med boligen følger muligheden for et fællesskab, hvor I omgås og har glæde af hinanden i hverdagen, hvor omtanke og respekt for naturen er fælles værdier.

Med Gudenåens udspring, en centralt placeret badesø og urørt skov lige i baghaven, er naturen allerede en integreret og vigtig del af Gudenåparken. Alligevel vil vi med en række projekter gøre skoven til en endnu større del af området, som både skal fremme områdets mange muligheder, men også fremme fællesskabsfølelsen og legen; alt sammen i en naturlig forlængelse af fællesområderne ved Fælleshuset. Så hvad end I er til indendørs eller udendørs aktiviteter, skov eller strand, så har Gudenåparken et tilbud, som alle parkens beboere kan benytte sig af.

BOZEL – Zero energy living

Vi ved, hvordan fremtidens huse ser ud, og med den viden inviterer BOZEL dig indenfor til fremtidens måde at bo på. Det gør vi med vores nyskabende og energieffektive koncepthuse, som ikke bare er en arkitekttegnet fryd for øjet, men også huse som er både billige og behagelige at leve i. Vi skaber et unikt hjem til dig og din familie, hvor huslige bekymringer og problemer er fortid, men hvor der i stedet er plads til boligdrømme, fordybelse og en ny og bedre måde at leve på – lyder det som noget for jer?

For os handler det ikke kun om at bo godt, men også om at leve godt. Derfor taler vores nye projekt Gudenåparken ikke kun til jer, der vil bo i fremtidens huse, men også til jer som vil leve livet. Vi har gjort et stort stykke arbejde, for at gøre dit liv med et hus fra BOZEL mere bæredygtigt – både for jer men også for klimaet, så I i stedet kan fokusere på at nyde livet i fællesskab med familien og vennerne.

Forestil jer, at I kommer hjem fra arbejde. Det har været en hård dag, men hækken klipper ikke sig selv, og ukrudtet forsvinder heller ikke sådan bare. Men solen skinner alligevel fra en skyfri himmel, og I vil måske mest af alt helst sidde på terrassen og nyde nærværet fra din familie, i stedet for at skulle i gang med endnu mere arbejde. Dette er I fri for med et koncepthus fra Bozel i Gudenåparken, for der klarer parkens gartnerteam skærene, mens I har travlt med at nyde livet og legen i de dejlige, naturskønne omgivelser.

Når familien skal slå sig ned, og virkelig føle at I har et hjem, skal det både have et personligt præg og tilpasses familiens drømme og krav. Sådan tænker Frank Petersen, som er manden bag BOZEL og han ved godt, hvad han snakker om. Han har et hav af ideer, som kan hjælpe ønskerne og drømmene godt på vej, og med de sirligt udvalgte byggesystemer i ryggen, er han selv i gang med at udleve sin drøm om at skabe det ideelle hjem til sine mange kunder.

Huse til fremtiden

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man bygger huse. Det skal overholde lokalplanen, man skal bygge et ordentligt fundament, sørge for at det er isoleret, og så synes vi hos BOZEL at man også skal tænke på klimaet og vores jord. Derfor har vi i hele vores byggekoncept indtænkt ideen om bæredygtige elementer; lige fra de materialer vi anvender, til forskellige produkter der genanvender og lagrer vand, varme og strøm. Det har vi bygget en hel livsstil op omkring, så man i alle aspekter af dagligdagen bruger vandet fra bruseren til flere formål, får skabt et bedre indeklima, og stræber efter at anvende mere grøn elektricitet.

Når man så samtidig kan kombinere det med spændende og smarte byggeløsninger, der skiller sig ud i bybilledet, så synes vi at et hus fra BOZEL har rigtig mange fordele. Vores lavenergihuse består af en række produkter fra velkendte producenter, der i sin helhed gør et hus fra BOZEL til et grønt hus. Selve modulet er bygget op af vægsystemet Rockzero fra Rockwool, der både minimerer kuldebroer, holder på varmen, og er nemt at sætte sammen.

Indvendigt har vi et væld af forskellige produkter, der har det til fælles at de gør kundens hverdag lidt mere grøn. F.eks. har vi både varmepumpen fra IKM og ventilationsvinduet fra Horngroup, der i fællesskab er med til at skabe det ideelle indeklima, så man med et hus fra BOZEL ikke kun tænker på klimaets velvære, men også på sit eget. Alligevel skal klimaets ve og vel også fremhæves, og med VisBlue, der laver bæredygtige batterier, og Hydraloop, der genanvender vandet fra toilet og bruser, er det er stort skridt i den rigtige retning.

Vi bygger vores lavenergihuse med moduler. På den måde bliver byggeprocessen mere gnidningsfri, og fordi de bliver fremstillet på fabrikker, får man hurtigere sat gang i byggeriet. På denne måde bliver det også nemmere at tilpasse det enkelte byggeri, så det passer kundens ønsker, ligesom ekstrabyg nemt kan tilføjes. 

Fælles for hele modulhus-konceptet er derfor fleksibiliteten. Udover de mange muligheder for at tilbygge, kan det også nemt flyttes, og hvis man tilmed tilføjer nogle elementer fra BOZELs ADDON-koncept, så er det ikke længere kun huset, der er tilpasset kundens ønsker, men derimod hele livsstilen vi gerne vil skabe omkring vores huse. Derfor kan vi både bygge småt og godt og stort og luksus – og alt derimellem, alt afhængigt af køberens ønsker for fremtiden, uden at det kommer på bekostning af vores fokus på bæredygtighed.

Man er heller ikke begrænset, når man bygger med moduler, fordi selve modulerne også er lette at bygge sammen. Så hvad end man ønsker sig ét enkelt modul på 60 kvm, eller man skal over i den helt anden ende med et på mere end 200 kvm, så kan man bygge til og fra, så det passer lige nøjagtigt til kundens ønsker. Alle færdiglavede moduler bliver løftet på plads med en kran, og kan lige sådan flyttes igen med en kran.

Derfor er nedbrydning og at køre huse til deponering også fortid, og vi mener at måden man bygger fremtidens huse på, er bundet op på at man tænker fremtiden ind i byggeriet, så vi i fællesskab kan passe på vores jord og hjælpe klimaet på rette vej igen.

BOZEL bygger derfor ikke kun fremtidens hus baseret på design og teknik alene, men vi stræber også efter at forbinde den bæredygtige livsstil, samtidig med at det gode klima kommer på dagsorden. Lige såvel som vi skal bruge vores jord i mange år endnu, skal et hus fra BOZEL også holde i mange generationer, og med denne helstøbte og bæredygtige løsning, mener vi at vi har et solidt fundament for at sige: hos BOZEL bygger vi huse til fremtiden.

BOZEL Living er stiftet af Frank Petersen og har eksisteret siden 2008, og har gennem tiden bygget hjem, og tegnet 100-vis af spændende huse. I dag designer BOZEL Living konceptuelle huse og bygger dem med nogle af Danmarks stærkeste totalentreprenører. Hos BOZEL Living specialiserer vi os i nul-energi luksusboliger, der gør livet nemmere.

Gudenåparken er opdelt i syv områder, som hver har sin særlige karakter og historie. Fælles for alle områderne er Fælleshuset med plads til fælles aktiviteter, Skoven med plads til leg, Torvet med plads til samvær, Parken, og selvfølgelig Badestranden og Søen med plads til afslapning. 

Der vil være en glidende overgang mellem alle områderne, hvilket skal være med til at sikre fællesskabsfølelsen. Derfor fungerer alle fællesområderne som et bindeled på tværs af parken, som både skal understøtte fællesskabet men også legen og hyggen med hinanden. 

Faciliteter: Fælleshuset

FÆLLESHUSET: det store samlingspunkt for Gudenåparken. Ligesom de andre fælles faciliteter, ligger huset ved det centrale torv, og det er derfor altid oplagt at kigge forbi og få en snak. Fællesfunktionerne består af den store fællessal, cafeområde, køkken, pejsestue, gæsteværelser, yogarum og overdækket terrasse.

Kort sagt: her er alt hvad parkens beboere skal bruge, for at kunne pleje fællesskabet. Her samles I i større eller mindre grupper, spiller spil, tager del i fælles maddage, eller simpelthen bare hænger ud, alt sammen med udsigt til natur, skov og sø. Med de enorme syd-nord-vendte glaspartier på begge sider af bygningen, er Fælleshuset en integreret del af hele parken, uden at det føles som om, den står i vejen. Her kigger I fra skovkanten, gennem fællessalen og hele vejen hen til søen på den anden side, hvor parken gemmer på endnu en perle til parkens beboere.

Der vil være en glidende overgang mellem alle områderne, hvilket skal være med til at sikre fællesskabsfølelsen. Derfor fungerer alle fællesområderne som et bindeled på tværs af parken, som både skal understøtte fællesskabet men også legen og hyggen med hinanden. 

FÆLLESHUSET

Ca. 300 m2

Lukket rum til kold opbevaring

Overdækket terrasse samt åben deponering/ varegård

• Borde og stole til ca. 60 personer fast og ca. 80 ekstra

• Tilstødende lagerrum med plads til borde og stole

• Toiletter til damer, herrer og handicap toilet

• Industrikøkken: renoveret lokale med brugte hvidevarer, som er blevet udskiftet løbende

• Cafeområde med skabe og service til ca. 100 personer

• Pejsestue med fx brændeovn eller biogasovn

• Loungeområde med plads til ca. 15 personer

• 3 værelser, heraf 1 familieværelse, inkl. 1 badeværelse og 2 toiletter.

Faciliteter: Parken & Torvet

Rundt om Fælleshuset og hen til søen ligger den fælles park. Som en del af de fælles rekreative områder, er der her åbent rum, så parkens beboere har rigeligt med plads til at udfolde både leg og samvær, samtidig med at det er ideelt som samlingssted. Her vil I f.eks. kunne sidde og nyde det dejlige sommervejr.

De grønne og unikke engarealer og regnvejrsbede, som er en del af parkens udformning, spiller en central rolle i hele Gudenåparkens fokus på bæredygtighed, klima og natur, samtidig med at det er en fryd for øjet.

Ligesom de grønne områder er blevet tilpasset landskabet og målene med hele parken, er hvert af de forskellige boligområder ligeså tilpasset, så de gennem beplantningen også er med til at fortælle en unik historie, der skriver sig ind i historien om at være et bæredygtigt boligområde. Alt dette er med til at omkranse endnu et område, hvor fællesskab, samvær og hygge er nøgleord.

Torvet

Som levn fra gokartbanen nord for Fælleshuset, der før lå på store dele af området, hvor Gudenåparken nu ligger, er der efterladt et stort stykke asfalt, som skal blive til parkens torv.

Omkranset af park og unik beplantning, kan området i samspil med det store festtelt anvendes til en lang række fællesarrangementer som loppemarked, petanquespil eller blot endnu et samlingspunkt for parkens beboere, hvor der er plads til leg og afslapning.

Her er I også tæt på alle fællesfunktioner, og I vil med lethed kunne mødes over en kop kaffe, slappe af og få en sludder, når I har afsluttet træningen eller hentet dagligvarer fra kølerummet. Det er også her parkens amfiscene ligger som en integreret del af det eksisterende landskab.

Samtidig med at I har udsigt over sydsiden af parkens sø, kan I virkelig mærke roen fra den, som I sidder nede i dette lille gemmested. Her vil I kunne lave skuespil eller afholde minikoncerter, alt mens solen spejler sig i søens blanke overflade.

Torvet

• Fælles udesamlingsområde imellem søen i syd og fælleshuset

• Indrettet med forskellige rum til forsamling, samt vilde bede og LAR bassin

• Amfiscene i græs ned mod søen med plads til ca. 250 personer.

Faciliteter: Fitness & Træning

Er I til traditionelle motions- og træningsmetoder, så ligger Fitness mellem skoven og Fælleshuset. 

Her finder I redskaber som i ethvert andet motionscenter, så I kan styrke jeres fysiske sundhed. Så hvad end I er til stejle bakker på cyklen, løb eller styrketræning, kan I her holde pulsen oppe og konditionen ved lige. I tråd med hele målet for Gudenåparken, er der store, sydvendte vinduer, så I, selvom I er indenfor, har frit udsyn til skovens herligheder, som måske kan være med til at give indtrykket af at I cykler og løber ude i det fri. 

Muligheden for at rykke ud under halvtaget er også til stede, så I stadigvæk får følelsen af at træne udenfor, selvom regnen står ned i stænger. 

Her er det jer selv, der skal agere vægt, og på bedste crossfit-maner skal I løfte, hæve og skubbe de simple træningsredskaber, alt mens I er ude under åben himmel og nyder lysets spil i trækronerne. Vejret spiller her ingen rolle, og ligesom det er centralt for Sumpen, er det her også kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan de forskellige redskaber skal anvendes.

Udendørs træning

Som en sidste del af Skoven, er der den udendørs træning. Som en udendørs forlængelse af fitnessrummet har I her muligheden for at rykke træningen helt ud i skoven.

FITNESS LOKALE

• 9 stationer nyt og moderne udstyr

• Udetræningsområde på terrasse mod skoven og arealet i skoven til crossfit inkl. 8 stationer.

I forlængelse af fitnesslokalet er der et pedelkontor med div. værktøj og redskaber til vedligehold.

Faciliteter: Kreahuset

I dette inspirerende rum finder du et keramikværksted, udstyret med to drejeskiver og en ovn. Rummet er indrettet med borde og reoler, der smukt organiserer værktøj og keramikmaterialer, hvilket skaber en struktureret og kreativ arbejdsplads. Derudover huser stedet et atelier, hvor to staffelier står klar til at rumme kunstneriske udfoldelser.

KREAHUSET

• 1 keramikværksted med 2 drejeskiver og ovn til brænding, samt borde og reoler til værktøj og keramikting

• 1 atelier med 2 staffelier og reol til div. malerting

Faciliteter: Værkstedet

Driller cyklen, skal bilen have mere luft i dækkene? Så foregår det alt sammen i værkstedet. Hvad end I skal klare småreparationer eller vaske motorcyklen, scooteren eller cyklen, klares det alt sammen her. 

Ligesom Kreahuset er tilgængeligt for alle parkens beboere, er Værkstedet det også. Med sin placering lige til vest for Fælleshuset, vil der helt naturligt komme til at være liv her. 

Hvis det kræver lidt ekstra håndsnilde, når cyklen skal vaskes eller bilen skal gennemgås på puslepladsen, er der her både plads til hjælp, gode råd og lidt dækspark.

VÆRKSTEDET

• 1 pusleplads til biler med div. værktøj, støvsuger, trykluft til at pleje bilen

• Reoler og værkstedsbord med div. værktøj

• 1 værksted til cykler med 2 stk. cykelophæng samt værkstedsbord

Faciliteter: Sumpen & Skoven

Sumpen er for alvor her, fantasien får frie tøjler. Her bygger børnene huler og bygger videre på de allerede eksisterende broer. 

De går på opdagelse omkring Sumpen. Måske opstår der en fortælling om trolde eller et sumpfolk, der plejede at bo der – kun fantasien sætter grænser. 

Hele Sumpen virker en smule forladt, og det er helt med vilje. I tråd med hele områdets urørte natur, indgår Sumpen som et centralt element, hvor naturen passer sig selv – ligesom børnenes leg også gør det her.

SKOVEN & SUMPEN

• Legeplads til mindre børn og 3-4 aktiviteter.

• Kreativlegepladsen “Sumpen”, hvor der er 2 huler der kan bo sumptrolde i.

• Træningsområde med div. træningsaktiviteter

• Multibane til enten fodbold, håndbold, floorball eller basketball.

Med selve skoven i den sydvestlige del af parken har I et stykke natur, som I kan kalde jeres eget, for det ligger lige i baghaven.

Her kan i indånde den friske luft i en smuk natur, matidigt med at I er hjemme I går så at sige ud i naturen, når i går hjem. I skoen er den urbane støj og larm erstattet af bækkens rislen og fuglenes kvidren. Her kan I udleve drømmen om det simple liv, som bestemt ikke skal forveksles med det primitive liv.

Gennem en række forskellige områder placeret her, er der skabt plads til at familien har et sted at være, men vigtigst af alt, at børnene kan udfolde deres leg i et trygt og ordenligt miljø. 

Faciliteter: Christinas Lund

Christinas Lund er “fælleshuset” under åben himmel. Med denne lejr er samværet med familien og fællesskabet med naboerne i højsædet. Lejren er opkaldt efter Christina, der har arbejdet hårdt på at realisere drømmen om Gudenåparken. Vi har valgt at opkalde Gudenåparkens lejr efter hende, da hendes samarbejde med kommunen, energi og dedikation har været med til at muliggøre hele projektet, og Christinas Lund skal derfor afspejle den styrke, som Christina besidder. 

Området er ikke det primitive spejderliv, men i stedet et robust udekøkken i jern, hvor I kan tilberede al slags mad over åben ild. Måske en fisk fanget i Gudenåen et lille stenkast væk, hvor I samtidig kan invitere jeres venner og naboer på et glas vin.

Det vigtigste af alt er fællesskabet, og området gør det let at tage en aften ud af kalenderen og ind i skoven. Det er her snakken går, mens børnene leger i skoven. Ligesom jeres hus er lige i nærheden, er redskaberne til at lave mad over bål også lige ved hånden. I skal blot koncentrere jer om at nyde livet og hinanden.

CHRISTINAS LUND

• “Nak og æd” område

• Bålsteder

• Køkkenhytte

• Udstyr til madlavning over bål, med tilhørende siddepladser på stubbe og bordbænkesæt.

Faciliteter: Badestrand- og sø

Sidst, men ikke mindst, nærmest midt i hele Gudenåparken, ligger parkens charmerende åndehul: badesøen.

Her har vi taget højde for de forskellige årstider der findes i landet, og gjort det til et centralt og attraktivt element, som beboere i alle aldre kan få glæde af. Søen er så ren at I kan bade i den, og med sin dybde på 120 cm kan I også sagtens svømme i den. Der er anlagt en decideret badestrand i nordenden, hvor fint strandsand og beachvolley går hånd i hånd, og lægger dermed ekstra tryk på det rekreative element, som parken også handler om.

STRAND

• Strandområde ved søens nordende

• Beachvolley

• Vildmarksspa

• Sauna

Beplantningen af dette område har taget inspiration fra det nordvestjyske klitlandskab, som kan give et tilflugtssted til fugle, samt et flot og afdæmpetfarveudtryk.

Fordrer vejret ikke bikini og badebukser, er der anlagt en sauna og et vildmarksbad, så tankerne bliver ledt hen på Finland. Men det er centralt i Jylland Gudenåparken ligger, og det ligger faktisk alt sammen lige midt i Gudenåparken. Tæt på natur og tæt på skov, uden I er alt for langt væk fra alle de andre ting, som også betyder noget for en. Netop naturen skal være en del af dette område. Dette gøres ved at etablere en blomstereng rundt langs vandkanten, som giver farve, duft og øget biodiversitet, der tiltrækker insekter og fugle. Hvis der også plantes hvid hængepil, ved I for alvor, at I står ved en skovsø.