Forside / BOZEL huse / Fællesskaber / Pytgade

Pytgade

Kom med til Sønderjylland og det naturskønne Sønderborg, hvor et spændende nyt boligområde tager form. På Pytgade i Vollerup, blot 10 min fra centrum i Sønderborg, finder du et fællesskab, der taler ind i tidens ånd om at bo godt, men på mindre plads. Pytgadens hjerte er fælleshuset, hvor samvær og relationer på tværs af generationer trives. Boligområet ligger tæt på natur og by og består af gårdhavehuse i forskellige størrelser med fælles udendørsfaciliteter.  

Tanken bag fællesskabet er at skabe en ramme hvor den lille børnefamilie, senior parret eller den enlige får mulighed for at flytte ind i et nyt, og lavenergi gårdhavehus, hvor du både kan trække dig tilbage eller søge fællesskabet i en af de mange fællesfaciliteter. 

Indholdsfortegnelse

Fællesskabet Pytgade

Fællesskabet Pytgade er dit vindue til fremtidens boligliv, hvor I kan opleve det bedste af begge verdener. Med Pytgades bekvemme beliggenhed er I placeret med gåafstand til den kollektive trafik med bybusser, samt cykelsti direkte ind til Sønderborg, forbi både daginstitution og skole. 

Huse & Området

BOLIGOMRÅDET

14 Gårdhusehuse

  • 4 x 65m2
  • 4 x 95 m2
  • 3 x 105 m2
  • 2 x 120 m2
  • 1 x 135 m2

FACILITETER

1. Fælleshus
2. Fælleshave
3. Fælles el-bil og el-cykler
4. Husdyr
5. Bålplads
6. Vildmarksbad

Pytgade_områdekort
1. Gårdhavehuse
14 gårdhavehuse i 5 forskellige størrelser afhængig af Jeres behov
5 størrelser
2. Dobbelthuse
En særlig mulighed for at generationer kan bo side om side

Fællesskabets centrale rolle

I Fællesskabet Pytgade spiller fællesskabet en afgørende rolle i jeres dagligdag. Med et væld af hyggelige fællesområder har I mulighed for at skabe nære bånd med både familien og naboerne. 

Vi har valgt vores fællesfaciliteter med tanke på deløkonomi, hvor ressourceudveksling skaber et solidt grundlag for at reducere jeres individuelle klimaaftryk. Her finder I blandt andet en elbil og elcykler til fri afbenyttelse, så I nemt kan arrangere samkørsel med naboerne. 

F

Fremtidens Boligområde

Bofællesskabet betegnes ofte som en dansk innovation, både nationalt og internationalt. Danmark har ligeledes opnået verdensrekord i antallet af bofællesskaber og økosamfund pr. indbygger. Bofællesskaber og andre andelsboligfællesskaber har en charme og interesse, der adskiller sig fra mere traditionelle boligformer.

Med Fællesskabet Pytgade har I mulighed for at skabe fremtiden sammen, hvor grønne inititativer og nivauet af social engagement er helt op til jer. I har mulighed for at vælge det sociale til, samtidig med at have jeres eget.

I bofællesskabet har I selvstændige boliger med gårdhave samt et fælleshus og udeareal med fælles faciliteter. 

Formålet med Fællesskabet Pytgade er at skabe en innovativ leve- og boligform, hvor fællesskab og samvær på tværs af generationer er centralt.

Samlingspunkt mellem land og by

Vollerup tilbyder en god beliggenhed med ca. 10 minutters kørsel til centrum i Sønderborg, 14 min til LINAK, og Danfoss kan nåes på 19 min. Omfartsvejen ligger tæt på og du vil indenfor 8 min krydse Alssundbroen og Sønderborg motorvejen der rammer E45 på 23 min. 

Pytgade har cykelstien lige udenfor døren som du kan tage ind til byen via Ulkebøl. Det tætteste busstoppested er 200 m væk, hvor bybusser kan tage dig til Sønderborg eller Nordborg med stop i Augustenborg og Guderup.  

Pytgade er til Jer der søger en spændende fællesskabsorienteret måde at leve på. Fællesskabet giver mulighed for forskellige niveauer af socialt engagement afhængig af tid og lyst.

Boligerne er grupperet omkring fælleshuset med i alt 14 gårdhavehuse i forskellige størrelser. 

Afstand fra Pytgade

Daginstitution, Børnehuset Ulkebøl: 4 min (2,5 km)

Skole: 4 min (2,1 km)

Indkøb: 4 min (2,7 km)

Spejderhytte 8 min (4,8 km)

Rideklub: 2 min (1 km)

Busstoppested: 3 min (200m)

Sønderborg Slot: 12 min (7,2km)

Stranden: 10 min (6,7 km)

Sønderskoven: 8 min (3,6 km)

Dybbøl Mølle: 12 min (10,6 km)

Bo tæt på by, historie og natur

Fællesskabet Pytgade er del af et utroligt dejligt lokalområde med Sønderskoven, og gendarmstien tæt på der skaber en fantastisk sammenhæng mellem betagende natur og rig kulturhistorie med Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle.  

SønderborgSlot_Pytgade

 Faciliteter: Fælleshuset

I det moderne bofællesskabsområde udfolder fælleshuset sig som hjertet af fællesskabet, hvor en vifte af faciliteter og atmosfære forenes. Fælleshuset ligger overfor Gårdhuset, og mellem de to vil der blive anlagt en pergola-terrasse med solceller på den åbne tagrygs spær. 

Dette dynamiske rum fungerer som epicenter for sociale interaktioner, fælles måltider og rekreativ udfoldelse. Fra veludstyrede køkkener, hyggelige opholdsområder til fællesaktiviteter og mødesteder – fælleshuset åbner op for udveksling og sammenhold. Det er et sted, hvor beboerne kan dyrke deres fælles interesser, holde begivenheder, eller blot finde ro i en afslappende atmosfære. 

Fælleshuset bevarer gårdens historiske charme og forener den med en moderne æstetik og funktionalitet. Mens du bevæger dig mellem gårdens hovedbygninger og det indbydende fælleshus, støder du på et hyggeligt stenbelagt udendørsområde med træer og mulighed for at anlægge højbede. Området er oplagt til stemningsfulde aftener under stjernehimlen eller til fællesmiddage om sommeren.

Fælleshuset danner rammen om sociale aktiviteter og møder. Et perfekt udgangspunkt for uforglemmelige øjeblikke og fælles projekter.

FÆLLESHUSET

Ca. 80 m2

•  Industrikøkken: renoveret lokale med brugte hvidevarer, som er blevet udskiftet løbende

Pytgade_fælleshus_Sønderborg
Pytgade_Fællesskab_Sønderborg
pytgade_sønderborg_fælles

Faciliteter: Haven

De grønne fællesarealer skaber rammerne for mange hyggelige stunder. 

Her kan du fordybe dig i at dyrke dine egne grøntsager, i drivhuset værne om en lille hønseflok eller skabe hyggelige kroge til afslapning omkring bålpladsen. 

Mulighederne er nærmest uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I sammen kan forvandle haven.

Uanset om du er en passioneret gartner eller en nybegynder, inviterer haven til en livlig og berigende fællesskabsoplevelse. 

Haven

• Indrettet med forskellige rum til forsamling, samt vilde bede

Drivhus

• Vildmarksbad 

Faciliteter: Fælles el-bil og el-cykel

Vi gør en el-bil inkl. ladestander tilgængelig som en del af fællesskabet for at styrke den deleøkonomiske tilgang, som bl.a. er med til at skabe mere klimavenlige løsninger gennem fællesskabsorienterede boformer.

Den fælles el-bil bliver ikke blot et praktisk transportmiddel, men en bæredygtig ressource, der fremmer samarbejde og gør det muligt at reducere sit klimaaftryk. Beboerne får adgang til transport lige uden for deres dør, hvilket ikke kun reducerer behovet for flere personbiler, men også skaber en fælles platform for deling og samkørsel.

El-cykel

Udover bilrejser sætter vi også el-cykler til rådighed. De forkorter transporttiden, åbner op for den dejlige natur omkring Sønderborg.

Faciliteter: Mulighed for at holde husdyr

At have husdyr som f.eks høns i jeres fællesskab åbner op for en fantastisk mulighed for at fordybe jer i dyrelivet. Jeres fællesskab vil dele ansvaret for at passe hønsene, hvilket styrker samarbejdet og skaber en følelse af ansvar. Børnene vil have mulighed for at tilegne sig viden om dyrevelfærd og få indblik i landbrugslivet.

Hønsene bliver en del af jeres daglige rutiner, der knytter jer tættere sammen. Denne oplevelse giver jer ikke blot indblik i naturlige processer, men inspirerer også til læring om miljø og dyreliv.

Faciliteter: Bålplads & vildmarksbad

I fællesskabet strækker velvære sig udendørs med et vilmarksbad og en bålplads. Disse integrerede faciliteter forvandler Pytgade til mere end blot et sted at bo – de skaber rammerne for delte oplevelser og styrker båndene mellem naboer. 

Bålplads

Vilmarksbadet, inviterer til afslapning under åben himmel, mens den knitrende bålplads skaber varme øjeblikke og hyggelige samtaler. 

Processen og fremtiden

Udviklingen af en udstykning er en kompleks proces, der spænder over flere afgørende faser. Først identificeres egnede områder i overensstemmelse med zonereguleringer og miljøvurderinger. Dette efterfølges af en grundig planlægning, hvor infrastruktur designes og tilladelser søges. Landanskaffelse og anlægsarbejde udføres derefter, hvilket kulminerer i opdelingen af området i byggegrunde. 

Afslutningen af infrastrukturen og slutgodkendelser markerer overgangen til den endelige fase, hvor området overdrages til kommunale myndigheder. Denne proces er afgørende, da den sikrer, at udviklingen sker i overensstemmelse med gældende love og reguleringer, samtidig med at den adresserer miljømæssige bekymringer.

En velplanlagt udstykningsproces sikrer også en bæredygtig infrastruktur og fremmer ansvarlig byudvikling, hvilket er essentielt for skabelsen det levende og velfungerende samfund, som udgør visionen for Fællesskabet Pytgade.

Fremtiden 

1. Nuværende fase (Projektering): 

  • Udarbejdelse af en overordnet plan: Design af veje, stier, grønne områder og placering af byggegrunde.
  • Gården er købt og overdraget. Byggetilladelsen er ansøgt og dialogen er igangværende med kommunen og tilflyttere. 

2. Infrastrukturudvikling: 

  • Anlægsarbejde: Gennemførelse af anlægsarbejde, herunder veje, stier, vand- og kloaksystemer.

3. Infrastrukturafslutning:

  • Afslutning af infrastruktur: Færdiggørelse af alle infrastrukturelle installationer og anlæg.

4. Afsluttende godkendelser og Overdragelse:

  • Afsluttende inspektioner: Gennemgang af hele området for at sikre, at alt er i overensstemmelse med godkendelser og standarder.
  • Overdragelse til kommunen: Overdragelse af infrastruktur og grønne områder til kommunale myndigheder.