Pytgade

Beskrivelse

Indholdsfortegnelse

Forskellen mellem de to områder

Bofællesskabet Kløvervangen og Kløver Fællesskabet kan ses på kortet til højre, hvor de opdeles i en indercirkel og en ydercirkel.

Indercirklen betegnes som boligområde 1: Bofællesskabet Kløvervangen, bestående af 8 tinyhouses, samt et gårdhus til beboelse. Boligområde 2: Kløver Fællesskabet, tegner ydercirklen af 22 parcelhuse, med delvis adgang til fællesfaciliteterne. 

1. Bofællesskabet Kløvervangen (indercirkel)

I Bofællesskabet Kløvervangen får du mere end et hjem. Her har du for eksempel adgang til fælleshuset i den ene gårdbygning, hvor køkkenet er en integreret del af inventaret. Dette åbner op for muligheden for fælles middage og selskaber, hvor du virkelig kan engagere dig i det levende fællesskab, som Kløverparken byder på. Husene i dette område er 80 kvm tinyhouses, som alle er koblet op på et centralt energianlæg drevet af solceller. 

2. Kløver Fællesskabet (ydercirkel)

Under Kløver Fællesskabet er fællesfaciliteterne ikke medfølgende, men der er i højere grad mulighed for at veksle mellem privatlivet og fælleskab ved tilkøb til de forskellige faciliteter som f.eks. fælleshuset, haver og vildmarksbad.
Fælles for begge boligområder er at du kommer tættere på Djurslands enestående natur, hvor udsigten åbner op for de bakkede høje, som er helt unikke for området. Disse sletter bære en fortælling med sig om gletchere og smeltevandsdale, som for tusindvis af år siden udformede det landskab, vi ser i dag.

Åben døren og lad naturens ro sænke sig.

Fællesskabets centrale rolle

I Kløverparken spiller fællesskabet en afgørende rolle i jeres dagligdag. Med et væld af spændende aktiviteter og hyggelige fællesområder har I mulighed for at skabe nære bånd med både familien og naboerne. 

Vi har valgt vores fællesfaciliteter med tanke på deløkonomi, hvor ressourceudveksling skaber et solidt grundlag for at reducere jeres individuelle klimaaftryk. Her finder I blandt andet en elbil og elcykler til fri afbenyttelse, så I nemt kan arrangere samkørsel med naboerne. 

Kløverparken er dit vindue til fremtidens boligliv, hvor I kan opleve det bedste af begge verdener. Med Kløverparkens bekvemme beliggenhed er I placeret med gåafstand til den kollektive trafik, hvor Letbanen gør det nemt at rejse mellem land og by. 

I øjeblikket arbejder Syddjurs Kommune proaktivt på at etrablere flere bofællesskaber i området, og det er et samarbejde, som vi er rigtig glade for. Du kan følge med og høre mere om ambitionerne og tankerne bag nye fælleskabsorienterede boformer i Syddjurs via linket her, og hos BOZEL holder vi dig desuden løbende opdateret.

Fremtidens Boligområde

Bofællesskabet betegnes ofte som en dansk innovation, både nationalt og internationalt. Danmark har ligeledes opnået verdensrekord i antallet af bofællesskaber og økosamfund pr. indbygger. Bofællesskaber og andre andelsboligfællesskaber har en charme og interesse, der adskiller sig fra mere traditionelle boligformer.

Med Kløverparken har I mulighed for at skabe fremtiden sammen, hvor grønne inititativer og nivauet af social engagement er helt op til jer. 

I bofællesskabet har I selvstændige boliger med fællesrum og udeareal, strømmen er lokal vedvarende energi fra solceller og haverne giver jer bl.a. mulighed for at dyrke egne afgrødre og engagere jer i fællesspisninger og -aktiviteter.

Her får I ikke kun mere plads og værdi for pengene, men også ekstra tid til det, der virkelig betyder noget – kvalitetstid med familien. Træd ind i en boligoplevelse, hvor fremtiden møder hjemlig hygge.

Formålet med Kløverparken er at skabe en innovativ leve- og boligform, hvor fællesskab og adgang til naturen er centralt.

Samlingspunkt mellem land og by

Thorsager tilbyder en god beliggenhed med ca. 30 minutters kørsel til Aarhus, Randers og E45. Byen bevarer den herlige landsbyatmosfære med skolen og idrætshallen som hjerte og samlingspunkt.

Den lokale Dagli’Brugs som netop udvidet med 500 kvadratmeter og med letbanestation, en nyligt anlagt cykelsti til Rønde og en fælles el-bil er Thorsager et fantastisk samlingspunkt mellem by og natur. 

Fordyb dig i lokalområdets oplevelser, hvor du bl.a. kan hilse på en dedikeret lokalbefolkning til en af forsamlingshusets månedlige fællesspisninger, engagere dig i et blomstrende foreningsliv, eller tage turen forbi Jyllands eneste rundkirke, der regnes som en af de ældste teglstensbygninger i Jylland. 

Boligerne i Kløverparken er beliggende med en 5 mins cykeltur til indkøbsmuligheder hos Dagli’Brugsen og i gåafstand til Thorsager Skole. Dersuden er byen nærmest krammet ind af den betagende natur omkring Nationalpark Mols Bjerge, der indbyder til cykel-, gå- eller løbeture.

Træd ind i et område, hvor landsbycharme, naturskønhed og fællesskab forenes i enkel harmoni.

Kortet viser ca. afstande fra Thorsager, Kløverparken

Cykelafstand fra Kløverparken

Daginstitution: 2 min (400 m)

Rundkirken 2 min (700 m)

Dagli’Brugsen: 4 min (1,4 km)

Spejderhytte 7 min (2,3 km)

Rideklub 7 min (2,3 km)

Letbanen 7 min (2,5 km)

Fiskesø  11 min (3,6 km)

Nationalpark 23 min (6,9 km)

Skovbørnehus 26 min (6,5 km)

Kalø Slotsruin 35 min (8,4 km)

Bo tæt på by, historie og natur

Kløverparken er indrammet af et utroligt område, hvor nærheden til Nationalpark Mols Bjerge og Kalø Slotsruin skaber en fantastisk sammenhæng mellem betagende natur og rig kulturhistorie.

Tag turen til den historiske Kalø Slotsruin, oplev Poskær Stenhus, udforsk stendysserne ved Tustrup, og gennemvandre de charmerende gader i Ebeltoft med toppede brosten og smukke stokroser.

Terrænet i Nationalpark Mols Bjerge, blot en kort cykel- eller køretur fra Thorsager, er blevet skabt af istidens kraftfulde isstrømme og årtusinders formgivning. Dette område byder på en unik og mangfoldig natur med livlige habitater, der beriger området med et rigt dyreliv. Bronzealderhøjene, der pryder landskabet, gemmer stadig på deres hemmeligheder, da mange er forblevet urørte af arkæologers nysgerrige øjne.

Dyk ned i ravjagtens mysterier, tag på vandretur med vikingefortællinger, udforsk kulturen og bjergene, kast dig ud i et kajakkursus, eller lev livet som jæger for en dag – og dette er blot begyndelsen. 

Thorsager udgør en ideel base for at udforske denne rige kombination af natur og kulturarv, som bl.a. er at finde i Nationalpark Mols Bjerge og på Kalø Slotsruin.  

Foto: Nils Jepsen, CC 3.0

Kløverparken er til jer der er eventyrlystne, og som søger en spændende fællesskabsorienteret måde at leve på.

Parken er designet som en moderne landsby, hvor forskellige niveauer af socialt engagement er muligt – enten i Bofællesskabet Kløvervænget eller Kløverfællesskabet. 

Boligerne er grupperet omkring gården og hyggelige grønne haverum. Alt dette udgør den ideelle ramme for jeres kommende hjem, der sigter mod at gøre livet mere bekvemt og enkelt for jer. Boligen åbner op for muligheden for et fællesskab, hvor I kan interagere og glæde jer over hinandens selskab i hverdagen, og hvor fælles værdier som omtanke og respekt for naturen er i centrum.

Huse & Områder

BOLIGOMRÅDER

1. Bofællesskabet: Tinyhouses
2. Bofællesskabet: Gårdhus
3. Fællesskabet: Rækkehuse
4. Parcelhuse

FACILITETER

1. Fælleshus
2. Fælleshave
3. Fælles el-bil og el-cykler
4. Husdyr
5. Bålplads
6. Vildmarksbad

Vi skaber et levende fællesskab i to distinkte områder. Indenfor den intime indercirkel finder du “Boligområde 1: Bofællesskabet Kløvervangen,” som består af 8 charmerende tiny houses samt et stemningsfuldt gårdhus. 

Bevæger du dig ud i ydercirklen, oplever du “Boligområde 2: Kløver Fællesskabet,” som udgøres af 22 rækkehuse med delvis adgang til fantastiske fællesfaciliteter.

Tag et kig på kortet til højre som illustrerer mulighederne og fremtiden for Kløverparken.

Faciliteter: Fælleshuset

I det moderne bofællesskabsområde udfolder fælleshuset sig som hjertet af fællesskabet, hvor en vifte af faciliteter og atmosfære forenes. Fælleshuset ligger overfor Gårdhuset, og mellem de to vil der blive anlagt en pergola-terrasse med solceller på den åbne tagrygs spær. 

Dette dynamiske rum fungerer som epicenter for sociale interaktioner, fælles måltider og rekreativ udfoldelse. Fra veludstyrede køkkener, hyggelige opholdsområder til fællesaktiviteter og mødesteder – fælleshuset åbner op for udveksling og sammenhold. Det er et sted, hvor beboerne kan dyrke deres fælles interesser, holde begivenheder, eller blot finde ro i en afslappende atmosfære. 

Fælleshuset bevarer gårdens historiske charme og forener den med en moderne æstetik og funktionalitet. Mens du bevæger dig mellem gårdens hovedbygninger og det indbydende fælleshus, støder du på et hyggeligt stenbelagt udendørsområde med træer og mulighed for at anlægge højbede. Området er oplagt til stemningsfulde aftener under stjernehimlen eller til fællesmiddage om sommeren.

Fælleshuset danner rammen om sociale aktiviteter og møder. Et perfekt udgangspunkt for uforglemmelige øjeblikke og fælles projekter.

FÆLLESHUSET

Ca. 80 m2

Lukket rum til kold opbevaring

• Borde og stole til ca. 50 personer

• Tilstødende lagerrum med plads til borde og stole

• Toiletter

• Industrikøkken: renoveret lokale med brugte hvidevarer, som er blevet udskiftet løbende

Faciliteter: Haven

Velkommen til vores grønne oase, hvor både indergården og omgivelserne omkring Bofællesskabet er indrammet af frodige haver. Spredt mellem skyggefulde træer, finder du små frugttræer, et charmerende drivhus og smukke beplantninger, der venter på at blomstre. 

De 3000 kvadratmeter natur er en spændende legeplads. Forestil jer f.eks. at skabe en hyggelig shelterplads eller omlægge dele af området til urørt natur. 

Fra haverne åbenbarer sig en malerisk udsigt over det bakkede landskab i Thorsager. Disse haver er ikke kun en yndefuld kulisse, men også et pulserende centrum for fælles aktiviteter. Her kan du fordybe dig i at dyrke dine egne grøntsager, værne om små hønseflokke eller skabe hyggelige kroge til afslapning.

Mulighederne er nærmest uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I sammen kan forvandle haven.

Uanset om du er en passioneret gartner eller en nybegynder, inviterer vores haver til en livlig og berigende fællesskabsoplevelse. Grib fat i skovlen og lad drømmene spire.

Tagterrasser & Pergola

Tagterrasserne fra de omkringliggende tinyhouses og pergola-terrassen mellem fælleshuset og gårdhuset binder gårdmiljøet og haven sammen. Arkitekturen skaber en naurlig forlængelse af det indendørs og udendørs rum. Fra tagterrasserne oplever beboerne en enestående panoramaudsigt over gården og dens omgivelser, hvor fællesområder og blomstrende planter indrammer atmosfæren.

Haven

Ca. 3000 kvm til have- og anlægsprojekter

• Indrettet med forskellige rum til forsamling, samt vilde bede

Drivhus

Faciliteter: Fælles el-bil og el-cykel

Vi gør en elbil inkl. ladestander tilgængelig som en del af bofællesskabet for at styrke den deleøkonomiske tilgang, som bl.a. er med til at skabe mere klimavenlige løsninger gennem fællesskabsorienterede boformer.

Den fælles elbil bliver ikke blot et praktisk transportmiddel, men en bæredygtig ressource, der fremmer samarbejde og gør det muligt at reducere sit klimaaftryk. Beboerne får adgang til transport lige uden for deres dør, hvilket ikke kun reducerer behovet for flere personbiler, men også skaber en fælles platform for deling og samkørsel.

El-cykel

Udover bilrejser sætter vi også el-cykler til rådighed. De forkorter transporttiden, åbner op for den dejlige natur omkring Thorsager og giver mere tid til familie og fællesskab.

Hop på cyklen og nyd rejsen.

Faciliteter: Mulighed for at holde husdyr

At have husdyr som f.eks høns i jeres bofællesskab åbner op for en fantastisk mulighed for at fordybe jer i dyrelivet. Jeres fællesskab vil dele ansvaret for at passe hønsene, hvilket styrker samarbejdet og skaber en følelse af ansvar. Børnene vil have mulighed for at tilegne sig viden om dyrevelfærd og få indblik i landbrugslivet.

Hønsene bliver en del af jeres daglige rutiner, der knytter jer tættere sammen. Denne oplevelse giver jer ikke blot indblik i naturlige processer, men inspirerer også til læring om miljø og dyreliv.

Faciliteter: Bålplads & vildmarksbad

I bofællesskabet strækker velvære sig udendørs med et vilmarksbad og en bålplads. Disse integrerede faciliteter forvandler vores boligområde til mere end blot et sted at bo – de skaber rammerne for delte oplevelser og styrker båndene mellem naboer. 

Bålplads

Vilmarksbadet, inviterer til afslapning under åben himmel, mens den knitrende bålplads skaber varme øjeblikke og hyggelige samtaler. 

Processen og fremtiden

Udviklingen af en udstykning er en kompleks proces, der spænder over flere afgørende faser. Først identificeres egnede områder i overensstemmelse med zonereguleringer og miljøvurderinger. Dette efterfølges af en grundig planlægning, hvor infrastruktur designes og tilladelser søges. Landanskaffelse og anlægsarbejde udføres derefter, hvilket kulminerer i opdelingen af området i byggegrunde. 

Afslutningen af infrastrukturen og slutgodkendelser markerer overgangen til den endelige fase, hvor området overdrages til kommunale myndigheder. Denne proces er afgørende, da den sikrer, at udviklingen sker i overensstemmelse med gældende love og reguleringer, samtidig med at den adresserer miljømæssige bekymringer.

En velplanlagt udstykningsproces sikrer også en bæredygtig infrastruktur og fremmer ansvarlig byudvikling, hvilket er essentielt for skabelsen det levende og velfungerende samfund, som udgør visionen for Kløverparken.

Fremtiden 

1. Nuværende fase (Projektering): 

  • Udarbejdelse af en overordnet plan: Design af veje, stier, grønne områder og placering af byggegrunde.
  • Gården er købt og overdraget. Byggetilladelsen er ansøgt og dialogen er igangværende med kommunen og tilflyttere. 

2. Infrastrukturudvikling: 

  • Anlægsarbejde: Gennemførelse af anlægsarbejde, herunder veje, stier, vand- og kloaksystemer.

3. Infrastrukturafslutning:

  • Afslutning af infrastruktur: Færdiggørelse af alle infrastrukturelle installationer og anlæg.

4. Afsluttende godkendelser og Overdragelse:

  • Afsluttende inspektioner: Gennemgang af hele området for at sikre, at alt er i overensstemmelse med godkendelser og standarder.
  • Overdragelse til kommunen: Overdragelse af infrastruktur og grønne områder til kommunale myndigheder.

      Informationsmøde 6/2

      Kære interesserede, 

      Vi vil gerne invitere jer til et informationsmøde om det spændende bofællesskab Kløverparken, som er under udvikling i Thorsager, Syddjurs Kommune. 

      Dette møde er en unik mulighed for at dykke ned i detaljerne om området, tinyhouses, og hvad fællesskabsorienteret byggeri betyder for visionen bag. På informationsmødet vil der blive udvekslet indsigt i den nuværende proces med udstykningen, og der vil være mulighed for at gå i dybden med alle praktiske aspekter, der venter forude.

      Dette inkluderer ikke kun de tekniske detaljer, men også de inspirerende idéer og fællesværdier, der kan binde beboerne sammen i jeres fremtidige fællesskab.

      I løbet af mødet vil I få mulighed for at høre om hvordan adgang til naturen er indlejret i tankerne bag byggeriet. Der vil være tid til spørgsmål og diskussion, så I kan få svar på alt, hvad I måtte undre jer over.

      Kom og vær en del af rejsen. Mødet finder sted d. 06.02 på Kløvervangen 17 i Thorsager. Tilmeld jer gerne, så vi ved, hvor mange der kommer.  Vi glæder os til at møde jer.